Telsiz Kiralama

Telsiz, iletişim araçlarından birisidir. İletişim amaçlı kullanılan, hem alıcı hem de verici olma özelliğiyle iki uçlu olan bir sisteme sahiptir. Radyo türü olarak da bilinir. Günümüzün ileri teknolojisinde bile tercih edilmesinin bazı sebepleri bulunur. Bunlardan en önemlisi, herhangi bir kablo ya da ekstra güce ihtiyaç duymamasıdır. Yalnızca frekanslar aracılığıyla, diğer telsizler arası iletişim kurulması mümkündür.
Telsizlerin bir kullanım şeklide, yayın yapılabilmesidir. Literatürde “çift taraflı radyo” olarak da geçmektedir. Radyo elektromanyetik frekansların bir yerden diğerine transfer olmasıyla çalışır. Günümüzde telsiz kiralama oldukça yaygındır. Telsizlerin kullanım alanları şu şekildedir:

  • Hava: Uçak ve helikopterlerin mevcut istasyonlarıyla iletişimini sağlar. Ayrıca kendi aralarındaki iletişimi mümkün kılar.
  • Kara: Kara üzerindeki tüm teşkilat haberleşmelerinde kullanılır.
  • Deniz: belirli mesafede bulunan bütün deniz araçlarıyla iletişimde kullanılır.

Sinyalin ulaşmasının zor olduğu yerlerde sıklıkla kullanımı tercih edilir. Gemi ve uçakla yapılan yolculuklarda iletişim için yalnızca telsiz kullanılmaktadır. Telsizlerin farklı türleri bulunur. El, sabit ve araç telsizleri olarak gruplandırılırlar.
Telsiz frekansları ve türleri kullanım amaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Her frekans her alanda kullanılamaz. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • HF: Uzak mesafeler için kullanılır. Farklı ülkeden hatta kıtadan dahi iletişimi mümkün kılar.
  • UHF: Yakın mesafeli telsiz görüşmeleri amacıyla kullanılması uygundur. Cihazın modeline göre değişiklik gösterse de, genelde birkaç km ile sınırlıdır.

Mevcut ihtiyaçlar göz önüne alınarak telsiz seçilmesi en doğru olanıdır. Analog ve dijital telsiz kiralama işlemleriyle, size en uygun telsize sahip olabilirsiniz.
Telsiz Hangi Bölümlerden Oluşur?

  • Ara frekans kısmı,
  • Sentesöz kısmı,
  • Güç ya da çıkış katı,
  • Kontrol kısmı,
  • Alıcı kısmı,
  • Verici kısmı,
  • Ses çıkış hattı,
  • Besleme ünitesi,
  • Anten kablosu ve anten,
  • Mikrofon

Telsiz Nasıl Çalışır?

Her bir telsizin kendi frekans ağı bulunur. Bunun asıl sebebi, her telsizin farklı özellik ve kapasitelerle üretilmesidir. Telsizle iletişim sağlanması için frekansların aynı seviyede ayarlanması şarttır. Aksi takdirde iletişim kurulamayacaktır. Ülke içinde yapılacak iletişimlerde, sektörlere göre frekans belirlenmektedir. Her ülke için ayrı frekans ayarları bulunur. Örneğin; emniyet sektöründeki kişilerin frekansı havalimanındakilerden ayrıdır. Ülkemizdeki telsiz frekanslarını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu belirlemektedir.
İş hayatında sürekli olarak telefonla haberleşmek bazen zor olabilmektedir. Bu gibi durumlarda en doğru olanı telsiz sisteminin kullanılmasıdır. Farklı türlerden, mevcut ihtiyaçlarınıza en uygun olan belirlenerek telsiz kiralama işlemi gerçekleştirilir.
Aynı anda hem bir istasyonla iletişim kurabilir hem de diğerini duyabiliriz. Bu işleyişe simplex denilmektedir. Bu sistem, her iki tarafta aynı frekans ağına bağlılarsa gerçekleşir. Daha üst bir yöntem olarak duplex haberleşmede kullanılabilir. Bu da, aynı anda farklı istasyonların konuşmasıdır. Yani, istisnai durumlarda iki frekans ağına da bağlanılabilir.
Telsiz kullanımı sanılanın aksine serbest değildir. Telsiz konuşmasının sağlanması için öncelikle telsiz ehliyeti alınmalıdır. PMR ve CB türüne dâhil olan telsiz cihazlarının kullanımında ise herhangi bir ehliyet talep edilmez. Özel ve kamu sektörü alanlarında kullanılması istenen telsizler içinde önceden başvuru yapılması gerekir. Ehliyet ve ruhsatsız kullanımı tespit halinde bazı yaptırımlar uygulanmaktadır. Ülke içerisindeki iletişim ağının güvenliği açısından bu önemlidir.

Telsiz Kiralama Hizmeti Nasıl Alınır?

Gerekli izinlerin alınmasından sonra güvenilir bir firma seçmelisiniz. Deskar Güvenlik 2013 senesinden beri kendini kanıtlayarak, kaliteli bir hizmet sunmuştur. Birlikte, talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğimiz telsiz modelini en uygun fiyatlara kiralayabilirsiniz. Her türlü organizasyonda telsiz kiralama işlemi gerçekleştirilir.